Covebo deelt uit op Bijsterhuizen na succesvol eerste jaar

Covebo uitzendgroep opende begin dit jaar haar deuren op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Nijmegen. De uitdaging was om voet aan de grond te krijgen in Nijmegen en omgeving door binnen het jaar minimaal 20 mensen aan het werk te helpen én te houden. Vestigingsmanager Jeroen van Fulpen kreeg deze uitdaging in z'n schoot geworpen. Met de ervaring die hij al had en de ondersteuning van de overkoepelende groep had hij er vertrouwen in. "Dat we echter binnen het jaar onze doelstelling bijna zouden verdubbelen had ik nooit durven dromen". Covebo vierde dit fantastische eerste jaar door alle bedrijven op Bijsterhuizen een zak oliebollen aan te bieden.

“Op 2 januari kreeg ik de sleutel van ons pand op Bijsterhuizen 11-20. Op zo'n moment wanneer je de kale ruimte binnenstapt vroeg ik me heel even af wat heb ik me allemaal op m'n hals had gehaald. Er was niets. Gelukkig hebben we een grote en ervaren organisatie achter ons staan waardoor je snel een operationeel kantoor hebt.” Van Fulpen doelt op de Covebo Uitzendgroep die in bestaat uit 33 vestigingen verdeeld over heel Nederland. Het hoofdkantoor is in Nijkerk gevestigd. Dit is tevens de plaats waar Covebo in 2001 is opgericht. Toen nog met 2 man. Inmiddels werken er 400 mensen voor Covebo. Afgelopen december is de magische grens van 6000 uitzendkrachten bereikt, een ongekend aantal. Hiermee vestigt het bedrijf dat sinds begin dit jaar in Nijmegen actief is zich definitief tussen de grote marktspelers. Wanneer Van Fulpen gevraagd wordt naar de reden van het succes, geeft hij aan dat het nou ook weer niet zo is dat ze de dingen totaal anders doen dan de concurrenten, maar dat ze op essentiële onderdelen wel weten te excelleren. “Wij maken het verschil door vakkrachten in de bouw, techniek, productie en logistiek te leveren in een markt waar de vraag groot is en het aanbod klein. Dat ons dit nog wel lukt heeft vooral te maken met het uitgebreide wervingsnetwerk in binnen- en buitenland van Covebo. Hierdoor weten wij vaak wel die juiste kandidaat te vinden. Ook net dat stapje extra dat we zetten heeft zeker bijgedragen aan ons succes. Verder merk je dat steeds meer bedrijven bereid zijn om met EU-werkers te werken. Waar er vroeger nog enige terughoudendheid heerste, horen bedrijven nu steeds meer positieve verhalen over de EU-werkers. Dit werkt natuurlijk in ons voordeel. Daarnaast regelen wij alles tot in de puntjes. Huisvesting, scholing, kleding noem maar op. Dit waarderen onze klanten. Overigens is het nu ook weer niet zo dat wij alleen buitenlandse krachten leveren. Wij werken ook veel met Nederlandse krachten, zo'n 30% van de mensen die wij uitzenden komt uit Nederland.”

Van 0 naar 35 uitzendkrachten binnen het jaar

“Begin december ging onze 35e uitzendkracht aan het werk. Een mijlpaal, want ons doelstelling hadden we hiermee ruimschoot gehaald. Reden voor een feestje dus. Het leek ons leuk om dit met onze collega-ondernemers op Bijsterhuizen te vieren. Ons pand is net niet groot genoeg om iedereen bij ons uit te nodigen,” zegt Van Fulpen met een knipoog. “Daarom hebben we een foodtruck gehuurd, 750 oliebollen van de beste oliebollenbakker van Nijmegen ingeladen en zijn we naar de bedrijven toegereden. Via de vooraankondiging hadden veel bedrijven zich al ingeschreven voor een zakje oliebollen. Eén bedrijf vroeg ons zelfs hun loods binnen te rijden, die binnen no time vol stond met alle medewerkers. Al met al een erg leuke actie die veel positieve reacties opleverde. Halverwege de middag hadden we alle oliebollen uitgedeeld. Door de grote aanloop hebben we helaas niet alle bedrijven kunnen voorzien van oliebollen. Zij mogen ons alsnog benaderen, voor hen hebben we nog een presentje. “


2018

“We kijken uit naar 2018 en verwachten er veel van. Of we dit eerste succesvolle jaar kunnen overtreffen is natuurlijk de vraag. We gaan er in ieder geval met hetzelfde enthousiasme aan werken zoals we afgelopen jaar hebben gedaan. Wanneer wij vakkrachten kunnen blijven leveren in de specifieke branches waar wij goed in zijn en we doen dit op onze vertrouwde manier door de dingen echt goed te regelen, heb ik er alle vertrouwen in dat steeds meer bedrijven in deze regio voor Covebo zullen kiezen.”