Slechts 20 procent zzp-contracten goedgekeurd

De modelovereenkomsten die zzp’ers en opdrachtgevers door de komst van de Wet DBA moeten opmaken worden vaker afgekeurd dan goedgekeurd door de Belastingdienst, schrijft Trouw. Met deze modelovereenkomsten tonen zzp’ers en opdrachtgevers aan dat er geen sprake is van een dienstbetrekking. Daarmee voorkomt men boetes en naheffingen van de Belastingdienst.

Inmiddels zijn bijna 7500 modelovereenkomsten ingedeeld bij de Belastingdienst, maar 20 procent daarvan werd uiteindelijk goedgekeurd. 35 procent kon rechtstreeks de prullenbak in, aldus staatssecretaris Eric Wiebes.

Covebo heeft goedgekeurde modelovereenkomsten

De veranderingen in de wetgeving hebben veel ondernemers huiverig gemaakt om met zzp’ers te werken. Mensen zijn er niet zeker van of ze het wel op de juiste manier doen en blijven (ondanks het uitstellen van de handhaving van de Wet DBA) bang voor naheffingen of boetes van de fiscus.

Zzp’ers en opdrachtgevers die samenwerken met Covebo hoeven zich hier geen zorgen over te maken. Covebo werkt namelijk met een modelovereenkomst die is goedgekeurd door de Belastingdienst. Direct na aankondiging van de Wet DBA heeft Covebo de samenwerking gezocht met specialisten om de modelovereenkomst op te stellen. Door gebruik te maken van deze goedgekeurde overeenkomst lopen zzp’ers en opdrachtgevers bij Covebo geen kans op naheffingen of boetes van de Belastingdienst. Zorgeloos werken met zelfstandigen via Covebo!

Meer weten? Bekijk onze handige uitleg binnen twee minuten, voor zzp'ers of voor opdrachtgevers, of neem contact met ons op!